Bramboráky s uzeným masem a česnekovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráky s uzeným masem a česnekovou omáčkou
Bramboráky s uzeným masem a česnekovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 51088 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
15 stroužek | Česnek |
1 špetka | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
300 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
400 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 92,9mg |
Draslík | 818,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 96,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboráky s uzeným masem a česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme, pět stroužků prolisujeme, zbývající nakrájíme na plátky. |
2 | Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a syrové najemno nastrouháme. |
3 | Z nastrouhaných brambor slijeme vodu, přilijeme k nim ohřáté mléko, přidáme vejce, polohrubou mouku, nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a majoránku, opepříme, osolíme a důkladně promícháme. |
4 | V pánvi rozehřejeme sádlo a na něm postupně smažíme z obou stran bramboráky. |
5 | V nižším hrnci z hladké mouky a másla připravíme světlou jíšku, ke které pak za stálého míchání přiléváme vodu. Omáčku osolíme, přidáme do ní nakrájené plátky česneku a vaříme ji 15 minut na mírném ohni. |
6 | Upečené bramboráky s uzeným masem na servírovacích talířích přelijeme česnekovou omáčkou a podáváme. |