Blatenské sladké hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Blatenské sladké hrušky
Blatenské sladké hrušky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51090 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
150 g | Čokoláda hořká |
40 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
200 g | Kompot hruškový |
50 ml | Likér mandlový - Amaretto |
2,5 dl | Mléko polotučné |
40 g | Pudinkový prášek - čokoládový |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 l | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 89g |
---|---|
Cholesterol | 133,0mg |
Draslík | 512,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 545,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kompot hruškový, Pudinkový prášek - čokoládový, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Blatenské sladké hrušky postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu rozlámeme na malé kousky, které dáme do kastrůlku, zalijeme 50 ml mléka a za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Vmícháme Amaretto a ihned stáhneme ze sporáku. |
2 | Vanilkový pudinkový prášek dr Oetker vsypeme do kastrůlku s cukrem, studeným mlékem, vanilkovým cukrem. Ponorným mixérem šleháme na hustý krém asi 3 minuty na hladký krém. Potom dáme vychladit do lednice. |
3 | Zmrzlinu rozdělíme do dezertních pohárů, přidáme nakrájené hrušky, které pokryjeme čokoládovým krémem. Na krém ještě naaranžujeme hrušky. Poháry ozdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou. |
Poznámka
Blatenské sladké hrušky servírujeme jako studený dezert. Doba přípravy je s chlazením dezertu.