Dušené hovězí žebro s bramborovým pyré a restovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí žebro s bramborovým pyré a restovanou zeleninou
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 51094 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Barbecue omáčka |
100 ml | Džus višňový |
600 g | Hovězí žebra |
30 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
500 ml | Vývar telecí |
Brambory | |
---|---|
200 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Smetana 12% (konzumní) |
6 g | Sůl |
Zelenina | |
100 g | Červená řepa sterilovaná |
80 g | Cibulka jarní |
30 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
80 g | Pórek |
80 g | Rajčata Cherry |
40 g | Rukola |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 804,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 225,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Barbecue omáčka, Hovězí žebra, Sůl, Brambory vařené, Česnek, Sůl, Červená řepa sterilovaná, Cibulka jarní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džus višňový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar telecí, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek, Rajčata Cherry, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí žebro s bramborovým pyré a restovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí žebra nasekáme na menší kusy, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Žebra vyjmeme, do hrnce přidáme rajčatový protlak, přilijeme telecí vývar, barbecue omáčku, džus, provaříme, vrátíme zpět žebra, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Vyjmeme maso a omáčku vyvaříme dohusta. |
2 | Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přidáme máslo, trochu smetany, osolíme, ochutíme prolisovaným česnekem, promícháme a udržujeme v teple. |
3 | Pórek nakrájíme na kolečka, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, rajčátka rozkrojíme napůl, červenou řepu scedíme, rukolu natrháme na menší kousky, mladou mrkev nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, orestujeme, přidáme cibulku, pórek, krátce osmahneme, nakonec přidáme červenou řepu a rajčátka, promícháme, orestujeme a odstavíme. |
4 | Na talíře položíme kousky rukoly, na ně upravíme maso, doplníme kopečkem brambor, restovanou zeleninou a přelijeme omáčkou. |