Recept

Dušené hovězí žebro s bramborovým pyré a restovanou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 51094
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Barbecue omáčka
100 ml Džus višňový
600 g Hovězí žebra
30 g Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
5 g Sůl
500 ml Vývar telecí
Brambory
200 g Brambory vařené
2 stroužek Česnek
40 g Máslo čerstvé
40 g Smetana 12% (konzumní)
6 g Sůl
Zelenina
100 g Červená řepa sterilovaná
80 g Cibulka jarní
30 g Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
80 g Pórek
80 g Rajčata Cherry
40 g Rukola

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 354kJ
9% Sacharidy 31 g
83% Tuky 62 g
78% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 30 g

Dušené hovězí žebro s bramborovým pyré a restovanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Hovězí žebra nasekáme na menší kusy, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji. Žebra vyjmeme, do hrnce přidáme rajčatový protlak, přilijeme telecí vývar, barbecue omáčku, džus, provaříme, vrátíme zpět žebra, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Vyjmeme maso a omáčku vyvaříme dohusta.

2

Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přidáme máslo, trochu smetany, osolíme, ochutíme prolisovaným česnekem, promícháme a udržujeme v teple.

3

Pórek nakrájíme na kolečka, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, rajčátka rozkrojíme napůl, červenou řepu scedíme, rukolu natrháme na menší kousky, mladou mrkev nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, orestujeme, přidáme cibulku, pórek, krátce osmahneme, nakonec přidáme červenou řepu a rajčátka, promícháme, orestujeme a odstavíme.

4

Na talíře položíme kousky rukoly, na ně upravíme maso, doplníme kopečkem brambor, restovanou zeleninou a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept