Recept

Zelenina opečená a marinovaná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51096
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 ks Lilek
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet vinný
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 837kJ
5% Sacharidy 18 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 120 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zelenina opečená a marinovaná postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme pod studenou vodou a pokrájíme je na plátky silné asi 0,5 centimetru. Posolíme je a odložíme na 10 minut stranou. Ponecháme je, aby pustily tekutinu.

2

Potom lilky opláchneme pod vodou a vysušíme v papírové utěrce.

3

Osolíme a opepříme mouku a dáme do misky. Plátky lilků v moučné směsi obalujeme.

4

Na větší pánvi si rozehřejeme olej a vložíme na něj plátky lilků obalené v moučné směsi. Opečené naskládáme na mísu.

5

Na olej na pánvi přilijeme ocet a víno a přidáme ještě prolisovaný česnek. Olejovou směsí přelijeme lilky a necháme v ní marinovat. Servírujeme vlažné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept