Kávovým krémem plněné hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kávovým krémem plněné hrušky
Kávovým krémem plněné hrušky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51097 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
4 ks | Hrušky |
100 g | Ořechy vlašské |
1 dl | Rum |
200 g | Višně |
Krém | |
---|---|
70 g | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Káva instantní |
50 ml | Likér mandlový - Amaretto |
100 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 281,5mg |
Draslík | 524,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Ořechy vlašské, Rum, Višně, Cukr třtinový, Káva instantní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kávovým krémem plněné hrušky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme krém: do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme asi 3 minuty, aby nebylo cítit mouku. Krém stáhneme ze sporáku, vmícháme do něj jedno celé vejce, dva žloutky a dobře promícháme. Přidáme ještě třtinový cukr, kávu, máslo a vlijeme také Amaretto. Ještě teplý krém ponorným mixérem vyšleháme na hladkou pěnu, kterou dáme do lednice vychladnout. |
2 | Dostatečně velké hrušky oloupeme, rozřízneme na půlky a opatrně lžící vykrojíme jadřince. Hrušky by měly být měkké. Když nejsou, tak je 5 minut povaříme ve vařící vodě. |
3 | Připravíme čtyři dezertní talířky, na každý položíme dvě půlky hrušek. Posypeme je vanilkovým cukrem. Vykrojené středy naplníme v rumu namočenými višněmi. Krém naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme ho na višně a na celé půlky hrušek. |
4 | Povrch dezertu ještě ozdobíme višněmi, vyšlehanou šlehačkou, posypeme drobně nasekanými ořechy a dezert podáváme. |
Poznámka
Dezert servírujeme studený. Nejlépe je višně namočit do rumu na celou noc a až potom je použít na přípravu dezertu.