Cibule glazírovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule glazírovaná
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51099 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
500 g | Bílá cibulka |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Ocet bílý vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 3,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cibule glazírovaná postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibulky. V kastrolu si prohřejeme olej a bílé cibulky na něm orestujeme. |
2 | Přidáme do kastrolu oba druhy octa, jak balzamikový, tak vinný. Zalijeme 250 ml vody, osolíme a pocukrujeme. Počkáme, dokud vše nepřejde varem a pak přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. |
3 | Odklopíme pokličku a odpařujeme tekutinu z cibulí, dokud není hustá jako sirup. Můžeme servírovat teplé i studené. |