Valašská skopová žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašská skopová žebírka
Valašská skopová žebírka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 511 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Jablka |
10 g | Paprika mletá sladká |
250 g | Párky jemné |
1500 g | Skopový hřbet |
200 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 27,9mg |
Draslík | 118,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 561,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky jemné, Skopový hřbet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašská skopová žebírka postup přípravy receptu:
1 | Skopový hřbet částečně odkostíme, zbavíme tuku a ve vlažné vodě jej omyjeme. Nasekáme kotlety, mírně je naklepeme, maso částečně uvolníme nožem od kosti, osolíme a opečeme po obou stranách na většině tuku. |
2 | Jablka opláchneme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na plátky, které osmažíme na troše zbylého tuku. Jablka vyjmeme a v tuku opečeme oloupané párky a slaninu nakrájené do hřebínků. |
3 | Při podávání kotlety zdobíme kolečky jablek, párkem a slaninou, kterou jsme z jedné strany obalili v mleté paprice. Podléváme vlastní šťávou. |