Mrkev dušená s bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev dušená s bazalkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51102 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Karotka baby |
100 ml | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 304,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek, Cukr krupice, Karotka baby, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev dušená s bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Mrkve omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou a 2 minuty povaříme. |
2 | Šalotku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a posekáme nadrobno. Vhodíme šalotku a česnek na pánev s rozehřátým olejem. Necháme zesklovatět a pak přidáme bobkový list, opepříme, přidáme cukr a přilijeme ocet. Povaříme několik minut. |
3 | Pak přidáme kolečka mrkve a 3 minuty dusíme. Dušenou mrkev servírujeme posypanou nasekanou bazalkou. |