Jednoduchý recept

Mrkev dušená s bazalkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51102
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 g Bazalka
1 ks Bobkový list
1 stroužek Česnek
0,3 kávová lžička Cukr krupice
200 g Karotka baby
100 ml Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 145 kcal
Kilojoule 608kJ
4% Sacharidy 13 g
13% Tuky 10 g
5% Sodík 109 mg
3% Bílkoviny 2 g

Mrkev dušená s bazalkou postup přípravy receptu:

1

Mrkve omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Vložíme je do hrnce s osolenou vodou a 2 minuty povaříme.

2

Šalotku nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a posekáme nadrobno. Vhodíme šalotku a česnek na pánev s rozehřátým olejem. Necháme zesklovatět a pak přidáme bobkový list, opepříme, přidáme cukr a přilijeme ocet. Povaříme několik minut.

3

Pak přidáme kolečka mrkve a 3 minuty dusíme. Dušenou mrkev servírujeme posypanou nasekanou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept