Opilé hrušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilé hrušky
Opilé hrušky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51103 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
40 g | Cukr vanilka |
4 ks | Hrušky |
1,5 dl | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
6 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 184,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Víno bílé, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilé hrušky postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny dáme do kastrůlku se studenou vodou, aby změkla. Měkkou želatinu vymačkáme, s horkou vodou rozpustíme a přilijeme víno. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, zamícháme. Zatím necháme stranou. |
2 | Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky a za pomoci lžíce opatrně vykrojíme jadřince. Připravené hrušky rozdělíme na dezertní talíře, zalijeme připravenou želatinou a odložíme do lednice vychladnout a ztuhnout. |
3 | Podáváme jako studený dezert. |