Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51104
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
20 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Mléko polotučné
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
3 ks Šalotka
2 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
60 g Šunka dušená
100 g Veka
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 348 kcal
Kilojoule 1 457kJ
14% Sacharidy 49 g
16% Tuky 12 g
6% Sodík 122 mg
30% Bílkoviny 17 g

Houby s náplní postup přípravy receptu:

1

Z veky odřežeme kůrku. Střední část pokrájíme na malé kostičky a přelijeme horkým mlékem.

2

Šalotku a stroužek česneku oloupeme. Obojí nasekáme nadrobno.

3

Očistíme houby. Odřízneme z nich nožičky a posekáme je na drobné kousíčky. Klobouky si necháme zatím stranou. Šunku nakrájíme na malé kousky.

4

Předehřejeme si troubu na 200 °C.

5

Na pánev vlijeme 2 lžíce oleje a nasypeme na něj posekanou šalotku a česnek. Počkáme, dokud nezesklovatí, pak přidáme nadrobno posekané nožičky hub a kousky šunky. Opečeme. Přisypeme nasekanou petrželku a kostičky veky. Promícháme směs dohladka, osolíme ji a opepříme.

6

Trochou oleje vymažeme zapékací misku. Připravíme si odložené klobouky hub a vyplníme je přichystanou hmotou. Naskládáme do zapékací mísy a zasypeme je strouhankou. Navrch každé houby ještě dáme kousek másla.

7

Misku vložíme do trouby a 15 minut zapékáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept