Hovězí špalíček s křepelčím vejcem a salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí špalíček s křepelčím vejcem a salátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 51105 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 ml | Brandy |
80 g | Chléb toastový |
10 g | Cibule červená |
30 ml | Citronová šťáva |
400 g | Hovězí svíčková |
20 g | Máslo čerstvé |
15 g | Okurky nakládané |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Petržel kudrnka |
60 g | Prosciutto sušené |
100 g | Salát kadeřavý |
5 g | Sůl |
5 ml | Tabasco |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce křepelčí |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 229,5mg |
Draslík | 534,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Citronová šťáva, Hovězí svíčková, Okurky nakládané, Sůl, Tabasco, Vaječný žloutek slepičí, Vejce křepelčí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Prosciutto sušené, Salát kadeřavý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí špalíček s křepelčím vejcem a salátem postup přípravy receptu:
1 | Kulatým tvořítkem vykrojíme z toastového chleba čtyři kolečka, která osmahneme v pánvi na kousku másla a necháme vychladnout. Hovězí svíčkovou naškrábeme najemno, vložíme do misky, kyselou okurku nastrouháme, petrželku a červenou cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Cibuli, petrželku a okurku přisypeme k masu, zakápneme tabascem, worcesterem, brandy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Čtyři křepelčí vajíčka usmažíme na másle v pánvi jako sázená vejce. Prosciutto nakrájíme na nudličky, vložíme do misky, přidáme nadrobno natrhaný salát, panenský olej, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. |
3 | Na talířky položíme kolečko osmahnutého chleba, do tvořítka, kterým jsme vykrajovali chléb, napěchujeme masovou směs, vymáčkneme na kolečko chleba a navrch položíme po jednom sázeném vejci. Doplníme salátem a podáváme. |