Uzenáčová omeleta s brambory a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzenáčová omeleta s brambory a sýrem
Uzenáčová omeleta s brambory a sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51106 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
350 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Uzenáče |
5 dl | Voda pitná |
Vaječná směs | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
0,4 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr Čedar |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 214,9mg |
Draslík | 450,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Uzenáče, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzenáčová omeleta s brambory a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme 3-4 brambory a v rendlíku v 5 dl vody je uvaříme doměkka. vaříme přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které v míse mírně osolíme. |
2 | Z většího uzenáče odstraníme hlavu, ocas a stáhneme ho z kůže. Rozdělíme ho na 4 díly, obalíme je v hladké mouce a ve větší pánvi, na rozpáleném oleji s máslem, kousky uzenáče osmažíme z každé strany dozlatova. |
3 | V misce si rozkvedláme vejce ve smetaně a s nastrouhaným sýrem, ochutíme je solí a pepřem. |
4 | Omyjeme petrželku kudrnku, pažitku a bylinky drobně pokrájíme. Přilijeme rozkvedlaná vejce se smetanou a do ni vtlačíme plátky brambor a omeletu dosmažíme. |
5 | Porce rozdělíme na talíře, posypeme bylinkami a podáváme. |