Recept

Uzenáčová omeleta s brambory a sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51106
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

350 g Brambory
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Uzenáče
5 dl Voda pitná
Vaječná směs
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,4 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
70 g Sýr Čedar
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 985kJ
4% Sacharidy 13 g
20% Tuky 15 g
19% Sodík 378 mg
22% Bílkoviny 13 g

Uzenáčová omeleta s brambory a sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme 3-4 brambory a v rendlíku v 5 dl vody je uvaříme doměkka. vaříme přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které v míse mírně osolíme.

2

Z většího uzenáče odstraníme hlavu, ocas a stáhneme ho z kůže. Rozdělíme ho na 4 díly, obalíme je v hladké mouce a ve větší pánvi, na rozpáleném oleji s máslem, kousky uzenáče osmažíme z každé strany dozlatova.

3

V misce si rozkvedláme vejce ve smetaně a s nastrouhaným sýrem, ochutíme je solí a pepřem.

4

Omyjeme petrželku kudrnku, pažitku a bylinky drobně pokrájíme. Přilijeme rozkvedlaná vejce se smetanou a do ni vtlačíme plátky brambor a omeletu dosmažíme.

5

Porce rozdělíme na talíře, posypeme bylinkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept