Rajčata plněná tvarohovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná tvarohovou nádivkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 51107 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
20 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
150 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 214,1mg |
Draslík | 291,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 119,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná tvarohovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 200 °C. |
2 | Rajčata omyjeme a ukrojíme z nich vrchní část, čímž vytvoříme víčko. Lžičkou z rajčat vybereme hmotu se semínky až na dužninu. Odkrojená víčka z rajčat pokrájíme na drobné kostičky. |
3 | Nadrobno nasekáme bazalku a vmícháme ji do tvarohu. Přidáme ke směsi 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, prolisovaný stroužek česneku, žloutky a drobné kostičky z víček rajčat. Směs opepříme, osolíme a pečlivě promícháme. |
4 | Ušleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme ho do tvarohové hmoty. |
5 | Vnitřky rajčat osolíme a opepříme a plníme je připravenou tvarohovou směsí. Na povrchu zasypeme parmezánem. |
6 | Naplněná rajčata vložíme do zapékací mísy vymazané rozpuštěným máslem. Zapékáme 15 minut při teplotě 200 °C. |