Recept

Rajčata plněná tvarohovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 51107
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 911kJ
2% Sacharidy 6 g
21% Tuky 16 g
18% Sodík 364 mg
24% Bílkoviny 14 g

Rajčata plněná tvarohovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na 200 °C.

2

Rajčata omyjeme a ukrojíme z nich vrchní část, čímž vytvoříme víčko. Lžičkou z rajčat vybereme hmotu se semínky až na dužninu. Odkrojená víčka z rajčat pokrájíme na drobné kostičky.

3

Nadrobno nasekáme bazalku a vmícháme ji do tvarohu. Přidáme ke směsi 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, prolisovaný stroužek česneku, žloutky a drobné kostičky z víček rajčat. Směs opepříme, osolíme a pečlivě promícháme.

4

Ušleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme ho do tvarohové hmoty.

5

Vnitřky rajčat osolíme a opepříme a plníme je připravenou tvarohovou směsí. Na povrchu zasypeme parmezánem.

6

Naplněná rajčata vložíme do zapékací mísy vymazané rozpuštěným máslem. Zapékáme 15 minut při teplotě 200 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept