Mrkvičková pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvičková pěna
Mrkvičková pěna
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51108 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
40 g | Cukr třtinový |
40 g | Cukr vanilka |
10 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 53,1mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvičková pěna postup přípravy receptu:
1 | V mixéru rozšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme citrónovou šťávu. Do mixéru přimícháme oloupané, umyté a na malé kousky nakrájené mladé mrkvičky. |
2 | Rozšlehané suroviny přemístíme z mixéru do vhodné misky. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do mrkvové směsi. Mrkvovou pěnu udržujeme v chladu. |
Poznámka
Mrkvovou pěnu podáváme samotnou, ale také na ozdobu různých krémů.