Jednoduchý recept

Polévka ze smažených rajčat s toasty a ricottou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 51109
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

5 g Bazalka
2 stroužek Česnek
120 g Chléb toastový
40 g Cibule
5 g Cukr krupice
20 g Med včelí
1 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
400 g Rajčata
100 g Rajčata Cherry
80 g Ricotta
6 g Sůl mořská
800 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 226kJ
9% Sacharidy 33 g
19% Tuky 15 g
72% Sodík 1 g
14% Bílkoviny 8 g

Polévka ze smažených rajčat s toasty a ricottou postup přípravy receptu:

1

Rajčata rozkrojíme napůl, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme panenský olej, přiložíme rajčata, osmahneme, přidáme cibuli, česnek, orestujeme, přidáme med, bazalku, cukr, sůl, mletý pepř, promícháme a zvolna smažíme. Jakmile slupka rajčat začne lehce hnědnout, přidáme rajčatový protlak, přilijeme vývar a zvolna vaříme zhruba 20 minut. Nakonec polévku rozmixujeme. V pánvi na oleji osmahneme cherry rajčátka, plátky toastového chleba opečeme nasucho v topinkovači.

2

Polévku nalijeme do talířů, ozdobíme smaženými rajčátky, doplníme toasty, které jsme namazali ricottou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept