Mrkvičkový sníh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvičkový sníh
Mrkvičkový sníh
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51111 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
40 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Mrkev kořen |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 39,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvičkový sníh postup přípravy receptu:
1 | Mladé mrkvičky očistíme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky, přidáme vanilkový a moučkový cukr a dobře promícháme. Z bílku a citronové šťávy vyšleháme tuhý sníh. Zlehka ho přimícháme do mrkvové směsi. |
2 | Mrkvičkovou pěnu odložíme do ledničky. Těsně před podáváním můžeme ozdobit podle vlastní fantazie. |
Poznámka
Pěnu servírujeme vychlazenou. Podáváme ji samotnou jako dezert. Můžeme také používat na ozdobu krému, anebo ovocných pohárů.