Krém z rebarbory s oříšky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém z rebarbory s oříšky
Krém z rebarbory s oříšky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51112 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
180 g | Cukr moučkový |
100 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
100 g | Ořechy vlašské |
300 g | Reveň (Rebarbora) |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 266,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Ořechy vlašské, Reveň (Rebarbora), Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém z rebarbory s oříšky postup přípravy receptu:
1 | Rebarboru očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které v hrnci s vodou dusíme 10 minut doměkka. Uvařenou rebarboru odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout. |
2 | Žloutky v misce vyšleháme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem na bílou pěnu. Vychladlou rebarboru přimícháme do pěny. Následovně přidáme drobně nasekané ořechy, vše zamícháme. Nakonec do směsi zlehka vmícháme půlku z bílku a třtinového cukru vyšlehaného sněhu. |
3 | Připravený krém rozdělíme do zapékacích mističek. Povrch každé ozdobíme druhou půlkou vyšlehaného sněhu. Naplněné zapékací mističky naskládáme na plech s vodou a vložíme do horké trouby. Krém zapékáme 15 minut. |
Poznámka
Takto připravený krém podáváme jako teplý dezert.