Jednoduchý recept

Krkonošská česnečka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 51113
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

4 ks Brambory
8 stroužek Česnek
2 krajíc Chléb konzumní
1 špetka Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 890kJ
8% Sacharidy 29 g
12% Tuky 9 g
7% Sodík 136 mg
10% Bílkoviny 6 g

Krkonošská česnečka postup přípravy receptu:

1

Brambory (4ks) oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Pažitku omyjeme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.

2

V hrnci uvaříme v osolené vodě s kmínem nakrájené brambory.

3

Do servírovacích talířů rozdělíme prolisovaný česnek, máslo a chléb, natrhaný na kousky. Do talířů pak nalijeme vodu s měkkými bramborami, opepříme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept