Recept

Pečené bramborové kroužky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51114

Ingredience

1 kg Brambory
300 g Mouka bezlepková Mantler
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 kávová lžička Xantanová guma
Na polití
20 dkg Anglická slanina
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Olej stolní

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 589kJ
20% Sacharidy 72 g
8% Tuky 6 g
13% Sodík 254 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pečené bramborové kroužky postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé je oloupeme

2

a nastrouháme. Do strouhaných brambor vmícháme xantanovou gumu, jedno celé vejce, směs ochutíme solí a asi 300 g bezlepkové mouky. Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, ze kterého buď vyválíme tenkou placku a z ní následně vykrájíme tenká kolečka, Také však můžeme těsto rozválet na tenké válečky, které spojíme do tvaru kroužků. S těstem pracujeme rychle, protože těsto rychle řídne! Hotové kroužky pečeme na litinové nebo teflonové pánvi. Před podáváním nasekáme cibuli a slaninu nadrobno, opečeme na oleji. Hotové bramborové kroužky podáváme přelité smaženou cibulí a slaninou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Tento pokrm můžeme podávat i s husím sádlem nebo se škvarky, s různě upraveným zelím nebo špenátem. Bramborové kroužky můžeme také podávat ve sladké variantě se švestkovými povidly nebo se zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept