Jednoduchý recept

Humrové rizoto s mušlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 51118
Kategorie: Rizota

Ingredience

4 g Bazalka
30 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
200 g Humr
40 g Máslo čerstvé
20 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
150 g Rýže Arborio
6 g Sůl
40 g Sýr Parmezán
100 ml Víno bílé
200 ml Vývar slepičí
Mušle
20 g Česnek
200 ml Dolin - Vermouth
40 g Máslo čerstvé
250 g Mušle svatojakubské
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
40 g Šalotka
5 g Sůl
3 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 113kJ
12% Sacharidy 44 g
26% Tuky 19 g
88% Sodík 2 g
39% Bílkoviny 22 g

Humrové rizoto s mušlemi postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme v hrnci na oleji, přisypeme rýži, osmahneme a zalijeme vínem. Podusíme, až se víno odpaří, přilijeme vývar a zvolna dusíme doměkka. Humří maso nakrájíme na malé kousky, osmahneme na másle a spolu se strouhaným parmezánem přimícháme k rýži. Osolíme, opepříme, přidáme lístky bazalky, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a udržujeme v teple.

2

Česnek prolisujeme, šalotku nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno. Do rendlíku vložíme mušle, zalijeme vermutem, přisypeme šalotku, česnek, tymián, sůl, pepř, přivedeme k varu a povaříme pár minut, až se mušle otevřou, odstavíme. Mušle vyjmeme a do omáčky vmícháme máslo.

3

Na talíře upravíme rizoto, obložíme mušlemi a přelijeme troškou vermutové omáčky. Posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept