Humrové rizoto s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humrové rizoto s mušlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 51118 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
4 g | Bazalka |
30 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
200 g | Humr |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rýže Arborio |
6 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar slepičí |
Mušle | |
---|---|
20 g | Česnek |
200 ml | Dolin - Vermouth |
40 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mušle svatojakubské |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
40 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 78,5mg |
Draslík | 461,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Citronová šťáva, Humr, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Česnek, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Vývar slepičí, Dolin - Vermouth, Máslo čerstvé, Mušle svatojakubské, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humrové rizoto s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme v hrnci na oleji, přisypeme rýži, osmahneme a zalijeme vínem. Podusíme, až se víno odpaří, přilijeme vývar a zvolna dusíme doměkka. Humří maso nakrájíme na malé kousky, osmahneme na másle a spolu se strouhaným parmezánem přimícháme k rýži. Osolíme, opepříme, přidáme lístky bazalky, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a udržujeme v teple. |
2 | Česnek prolisujeme, šalotku nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno. Do rendlíku vložíme mušle, zalijeme vermutem, přisypeme šalotku, česnek, tymián, sůl, pepř, přivedeme k varu a povaříme pár minut, až se mušle otevřou, odstavíme. Mušle vyjmeme a do omáčky vmícháme máslo. |
3 | Na talíře upravíme rizoto, obložíme mušlemi a přelijeme troškou vermutové omáčky. Posypeme petrželkou a podáváme. |