Roštěnka z kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnka z kotlety
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5112 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
800 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Jíška instantní |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 88,1mg |
Draslík | 594,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jíška instantní, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnka z kotlety postup přípravy receptu:
1 | Na plátky nakrájíme maso, naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a osmahneme z obou stran. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. |
3 | Po změknutí přidáme hořčici, zahustíme jíškou a povaříme. |