Jednoduchý recept

Ve sněhu zapečené ovoce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 51120
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
300 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
300 g Hrušky
300 g Jablka
50 g Máslo čerstvé
4 ml Pomerančová šťáva
1 polévková lžíce Skořice mletá
6 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 507kJ
28% Sacharidy 100 g
26% Tuky 19 g
7% Sodík 138 mg
21% Bílkoviny 12 g

Ve sněhu zapečené ovoce postup přípravy receptu:

1

Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. V hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme do ní připravené hrušky, jablka a citrónovou kůru. Ovoce s kůrou vaříme až do jeho rozvaření na hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Vychladlou ovocnou kaši dochutíme vanilkovým a pískovým cukrem, přilijeme pomerančovou šťávu a vše ještě promícháme.

2

Zapékací formu vymažeme máslem a rozprostřeme polovinu ovocné kaše. Na kaši natáhneme z bílku ušlehaný tuhý sníh. Potom zase ovocnou kaši a opět sníh. Povrch sněhu posypeme skořicí.

3

Naplněnou zapékací formu vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut. Sníh má být zapečený skoro do hnědé barvy. Zapečené ovoce vytáhneme z trouby, nakrájíme na úhledné porce. Porce pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Zapečené ovoce ve sněhu podáváme jako teplý předkrm. Můžeme také ozdobit vyšlehanou šlehačkou a polít horkou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept