Jehněčí koleno s mátovou omáčkou a jasmínovou rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí koleno s mátovou omáčkou a jasmínovou rýží
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 51122 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Anýz mletý |
30 g | Česnek |
50 g | Cibule |
5 g | Fenykl obecný |
800 g | Jehněčí koleno |
40 g | Jogurt bílý |
10 g | Kardamom |
5 g | Kmín mletý |
10 g | Koriandr mletý |
20 g | Mandle plátky |
30 g | Máslo čerstvé |
7 g | Máta |
300 ml | Mléko polotučné |
20 g | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
400 g | Rýže dušená |
15 g | Skořice mletá |
6 g | Sůl |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 161,8mg |
Draslík | 795,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Česnek, Cibule, Fenykl obecný, Jehněčí koleno, Jogurt bílý, Kardamom, Koriandr mletý, Máta, Rýže dušená, Skořice mletá, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí koleno s mátovou omáčkou a jasmínovou rýží postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme skořici, kardamom, anýz, orestujeme, jehněčí kolena spaříme horkou vodou, osušíme, přidáme do pánve a obalíme v koření. V hrnci na másle orestujeme koriandr, pepř, kmín, fenykl, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, osmahneme, přimícháme rajčatový protlak, jogurt, přilijeme mléko, promícháme, přiložíme jehněčí kolena, podle chuti osolíme a zvolna dusíme doměkka. |
2 | Kolena vyjmeme, obalíme v plátcích mandlí, omáčku vyvaříme dohusta, přimícháme posekané lístky máty, provaříme a odstavíme. |
3 | Na talíře upravíme jehněčí kolena, doplníme dušenou jasmínovou rýží a přelijeme omáčkou. |