Recept

Jehněčí koleno s mátovou omáčkou a jasmínovou rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 51122
Kategorie: Maso

Ingredience

15 g Anýz mletý
30 g Česnek
50 g Cibule
5 g Fenykl obecný
800 g Jehněčí koleno
40 g Jogurt bílý
10 g Kardamom
5 g Kmín mletý
10 g Koriandr mletý
20 g Mandle plátky
30 g Máslo čerstvé
7 g Máta
300 ml Mléko polotučné
20 g Olej olivový extra panenský
3 g Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
400 g Rýže dušená
15 g Skořice mletá
6 g Sůl
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 712 kcal
Kilojoule 2 979kJ
12% Sacharidy 42 g
53% Tuky 40 g
37% Sodík 748 mg
83% Bílkoviny 47 g

Jehněčí koleno s mátovou omáčkou a jasmínovou rýží postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme skořici, kardamom, anýz, orestujeme, jehněčí kolena spaříme horkou vodou, osušíme, přidáme do pánve a obalíme v koření. V hrnci na másle orestujeme koriandr, pepř, kmín, fenykl, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, osmahneme, přimícháme rajčatový protlak, jogurt, přilijeme mléko, promícháme, přiložíme jehněčí kolena, podle chuti osolíme a zvolna dusíme doměkka.

2

Kolena vyjmeme, obalíme v plátcích mandlí, omáčku vyvaříme dohusta, přimícháme posekané lístky máty, provaříme a odstavíme.

3

Na talíře upravíme jehněčí kolena, doplníme dušenou jasmínovou rýží a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept