Pochoutka z jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pochoutka z jablek
Pochoutka z jablek
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51123 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr třtinový |
40 g | Cukr vanilka |
2 ks | Hřebíček |
800 g | Jablka |
200 g | Piškoty dětské kulaté |
40 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 153,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Hřebíček, Jablka, Pudinkový prášek - vanilkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Piškoty dětské kulaté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pochoutka z jablek postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Dáme je do kastrůlku, zalijeme 2 dl vody, přidáme cukr, vanilkový cukr, hřebíček. Suroviny za občasného míchání povaříme do změknutí. Vaříme asi 10–15 minut. |
2 | Ve zbylé vodě rozmícháme pudinkový prášek tak, aby nezůstaly hrudky, a vmícháme do jablek. Dohromady za stálého míchání povaříme do zhoustnutí pudinku. Vaříme asi 3 minuty a potom stáhneme ze sporáku. |
3 | Vhodnou podélnou a nízkou formu opláchneme studenou vodou a posypeme třtinovým cukrem. Na cukr rozložíme jablečnou směs, na směs naskládáme piškoty a opět jablečnou směs. |
4 | Hotovou pochoutku odložíme do lednice vychladnout a ztuhnout. Potom krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. |
Poznámka
Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou. Servírujeme jako studený dezert. Je také vhodná ke snídani.