Zapečené ovoce s citrusovým sorbetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené ovoce s citrusovým sorbetem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 51124 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Sorbet | |
---|---|
10 g | Cukr hroznový (glukóza) |
30 g | Cukr krupice |
50 ml | Džus grapefruitový |
50 ml | Pomerančová šťáva |
50 ml | Voda pitná |
Těsto | |
10 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Pěna | |
20 g | Cukr moučkový |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
40 ml | Víno šumivé (sekt) |
Ovoce | |
200 g | Grapefruity |
200 g | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 376,2mg |
Draslík | 269,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 131,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus grapefruitový, Pomerančová šťáva, Voda pitná, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Grapefruity, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr hroznový (glukóza), Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené ovoce s citrusovým sorbetem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, cukr, promícháme, přidáme měkké máslo, bílky a vypracujeme těsto. Necháme v lednici uležet. Těsto vyválíme na tenký plát, skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme dozlatova. Ještě teplá kolečka vytvarujeme do mističek a necháme vychladnout. Do misky nasypeme cukr, přidáme žloutky, přilijeme šumivé víno a vyšleháme do pěny. |
2 | Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, glukózu, grapefruitový džus a pomerančovou šťávu, trochu zahřejeme, aby se cukr rozpustil. Nalijeme do formiček na zmrzlinu a dáme zamrazit. |
3 | Na dezertní talířky dokola položíme střídavě dílky oloupaného grapefruitu a pomeranče, na ně naneseme pěnu z šumivého vína, krátce zapečeme pod grilem, navrch upravíme mističky z těsta, do kterých vložíme zmražený sorbet a podáváme. |