Vařený humr se smetanovým krémem a salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený humr se smetanovým krémem a salsou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 51125 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
30 g | Celer bulvový |
30 g | Cibule |
800 g | Humr |
30 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř bílý |
40 g | Salát Lollo Biondo |
40 g | Salát Rosso |
1,5 l | Voda pitná |
Salsa | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
5 ml | Citronová šťáva |
50 g | Kapie |
10 g | Koriandr čerstvý |
80 g | Okurka salátová |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
30 g | Šalotka |
10 g | Sezamová semínka černá |
Smetanový krém | |
20 g | Kerblík |
15 g | Koriandr čerstvý |
1 g | Pepř černý mletý |
400 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 600,2mg |
Draslík | 984,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 104,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Humr, Nové koření celé, Pepř bílý, Salát Rosso, Voda pitná, Česnek, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Okurka salátová, Šalotka, Kerblík, Koriandr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Salát Lollo Biondo, Kapie, Olej olivový extra panenský, Sezamová semínka černá, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený humr se smetanovým krémem a salsou postup přípravy receptu:
1 | Humra vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl akorát ponořený, přidáme pokrájenou mrkev, cibuli, celer, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a vaříme asi 5 minut, zmírníme plamen a velmi zvolna vaříme asi 15 až 20 minut. Humra vyjmeme a necháme vychladnout. Humra rozřízneme a vyndáme maso. |
2 | Do teplé smetany zašleháme žloutky, přidáme posekaný koriandr, kerblík, osolíme, opepříme, nalijeme do malých formiček, které vyskládáme na hlubší plech, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a při 90 °C zvolna pečeme ve vodní lázni do ztuhnutí. |
3 | Kapii bez jádřince nakrájíme na nudličky, okurku nastrouháme najemno, šalotku nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátečky, vložíme vše do misky, zakápneme citronovou šťávou, panenským olejem, přidáme sezam, posekaný koriandr, promícháme a necháme uležet. |
4 | Na talířky položíme natrhané listy salátu, na ně upravíme humří maso, doplníme zeleninovou salsou, smetanovým krémem a podáváme. |