Jednoduchý recept

Vařený humr se smetanovým krémem a salsou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 51125
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 g Bobkový list
30 g Celer bulvový
30 g Cibule
800 g Humr
30 g Mrkev kořen
2 g Nové koření celé
2 g Pepř bílý
40 g Salát Lollo Biondo
40 g Salát Rosso
1,5 l Voda pitná
Salsa
1 stroužek Česnek
5 ml Citronová šťáva
50 g Kapie
10 g Koriandr čerstvý
80 g Okurka salátová
20 ml Olej olivový extra panenský
30 g Šalotka
10 g Sezamová semínka černá
Smetanový krém
20 g Kerblík
15 g Koriandr čerstvý
1 g Pepř černý mletý
400 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 158kJ
4% Sacharidy 16 g
61% Tuky 46 g
56% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 48 g

Vařený humr se smetanovým krémem a salsou postup přípravy receptu:

1

Humra vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl akorát ponořený, přidáme pokrájenou mrkev, cibuli, celer, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a vaříme asi 5 minut, zmírníme plamen a velmi zvolna vaříme asi 15 až 20 minut. Humra vyjmeme a necháme vychladnout. Humra rozřízneme a vyndáme maso.

2

Do teplé smetany zašleháme žloutky, přidáme posekaný koriandr, kerblík, osolíme, opepříme, nalijeme do malých formiček, které vyskládáme na hlubší plech, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a při 90 °C zvolna pečeme ve vodní lázni do ztuhnutí.

3

Kapii bez jádřince nakrájíme na nudličky, okurku nastrouháme najemno, šalotku nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátečky, vložíme vše do misky, zakápneme citronovou šťávou, panenským olejem, přidáme sezam, posekaný koriandr, promícháme a necháme uležet.

4

Na talířky položíme natrhané listy salátu, na ně upravíme humří maso, doplníme zeleninovou salsou, smetanovým krémem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept