Jednoduchý recept

Hrušky v rumovém krému

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51126

Ingredience

100 g Hroznové víno
4 ks Hrušky
100 g Ořechy vlašské
Krém
40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
1,5 l Mléko polotučné
40 g Máslo čerstvé
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
40 ml Rum
150 g Smetana ke šlehání 30%
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 199kJ
12% Sacharidy 43 g
33% Tuky 24 g
5% Sodík 92 mg
27% Bílkoviny 15 g

Hrušky v rumovém krému postup přípravy receptu:

1

1 l mléka vlijeme do hrnce, hned přidáme žloutky, cukr a za stálého šlehání přivedeme k varu. V 0,5 l studeného mléka rozšleháme pudinkový prášek a přilijeme ho do vařícího se mléka. Dohromady vaříme do zahoustnutí hladkého krému. Hotový krém odstavíme, za stálého míchání v něm rozpustíme máslo a vlijeme rum. Potom krém necháme vychladnout. Během chladnutí promícháme.

2

Hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme do vysokých skleněných pohárů. Do každého poháru dáme připravený krém. Poháry s krémem dáme do lednice vychladit.

3

Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, rozpůlenými bobulkami hroznového vína a drobně nasekanými ořechy. Hotový dezert ihned podáváme.

Poznámka

Takto připravený dezert podáváme studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept