Hrušky v rumovém krému - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky v rumovém krému
Hrušky v rumovém krému
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 51126 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
100 g | Hroznové víno |
4 ks | Hrušky |
100 g | Ořechy vlašské |
Krém | |
---|---|
40 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
40 g | Máslo čerstvé |
1,5 l | Mléko polotučné |
40 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
40 ml | Rum |
150 g | Smetana ke šlehání 30% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 155,7mg |
Draslík | 250,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 155,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Hrušky, Ořechy vlašské, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky v rumovém krému postup přípravy receptu:
1 | 1 l mléka vlijeme do hrnce, hned přidáme žloutky, cukr a za stálého šlehání přivedeme k varu. V 0,5 l studeného mléka rozšleháme pudinkový prášek a přilijeme ho do vařícího se mléka. Dohromady vaříme do zahoustnutí hladkého krému. Hotový krém odstavíme, za stálého míchání v něm rozpustíme máslo a vlijeme rum. Potom krém necháme vychladnout. Během chladnutí promícháme. |
2 | Hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme do vysokých skleněných pohárů. Do každého poháru dáme připravený krém. Poháry s krémem dáme do lednice vychladit. |
3 | Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, rozpůlenými bobulkami hroznového vína a drobně nasekanými ořechy. Hotový dezert ihned podáváme. |
Poznámka
Takto připravený dezert podáváme studený.