Recept

Kynutá velikonnoční buchta s mandlemi a rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51127

Ingredience

150 g Cukr krystal
20 g Droždí sušené
20 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mandle
350 ml Mléko polotučné
450 g Mouka bezlepková Mantler
50 g Máslo čerstvé
50 ml Olej stolní
100 g Rozinky tmavé
7 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
5 g Xantanová guma
2 polévková lžíce Šťáva citrónová
Na pečení
2 polévková lžíce Olej stolní

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 971 kcal
Kilojoule 4 064kJ
35% Sacharidy 127 g
59% Tuky 44 g
31% Sodík 621 mg
41% Bílkoviny 23 g

Kynutá velikonnoční buchta s mandlemi a rozinkami postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme je na tenké plátky. Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2

V hrnečku vlažného mléka s cukrem rozmícháme droždí, necháme na teplém místě vzejít. Poté rozpustíme máslo, společně se vzešlým kváskem, zbytkem mléka, dvěma celými vejci a olejem vlijeme do bezlepkové mouky Mantler, do níž jsme prosáli kypřící prášek do pečiva. Přidáme špetku soli a dvě lžíce citrónové šťávy, ze všech surovin uhněteme těsto, do něj vmísíme okapané rozinky. V kulatých formách na koláč nebo na dort rozlijeme po lžíci oleje, naolejovanýma rukama vytvarujeme z těsta mazancové tvary. Posypeme připravenými mandlemi, necháme ve formách 30 minut kynout. Po vykynutí pečeme 30 minut v troubě, vyhřáté na 200°C.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept