Kynutá velikonnoční buchta s mandlemi a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynutá velikonnoční buchta s mandlemi a rozinkami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 51127 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
150 g | Cukr krystal |
20 g | Droždí sušené |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
350 ml | Mléko polotučné |
450 g | Mouka bezlepková Mantler |
50 ml | Olej stolní |
100 g | Rozinky tmavé |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
7 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
5 g | Xantanová guma |
Na pečení | |
---|---|
2 polévková lžíce | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 122,8mg |
Draslík | 756,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 113,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 10,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Droždí sušené, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka bezlepková Mantler, Rozinky tmavé, Šťáva citrónová, Xantanová guma mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynutá velikonnoční buchta s mandlemi a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme je na tenké plátky. Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. |
2 | V hrnečku vlažného mléka s cukrem rozmícháme droždí, necháme na teplém místě vzejít. Poté rozpustíme máslo, společně se vzešlým kváskem, zbytkem mléka, dvěma celými vejci a olejem vlijeme do bezlepkové mouky Mantler, do níž jsme prosáli kypřící prášek do pečiva. Přidáme špetku soli a dvě lžíce citrónové šťávy, ze všech surovin uhněteme těsto, do něj vmísíme okapané rozinky. V kulatých formách na koláč nebo na dort rozlijeme po lžíci oleje, naolejovanýma rukama vytvarujeme z těsta mazancové tvary. Posypeme připravenými mandlemi, necháme ve formách 30 minut kynout. Po vykynutí pečeme 30 minut v troubě, vyhřáté na 200°C. |
Poznámka
Servírujeme studené.