Recept

Šumavské maltošny – štrůdličky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 51129
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr skořicový
1 ks Cukr vanilka
3 polévková lžíce Hrozinky
700 g Jablka
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 057kJ
27% Sacharidy 96 g
52% Tuky 39 g
5% Sodík 94 mg
23% Bílkoviny 13 g

Šumavské maltošny – štrůdličky postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme 500 g hladké mouky, 1 vejce, sůl, ocet, promícháme a zaděláme vlahou vodou (2 dl i více) podle potřeby. Uhněteme vláčné těsto, které se nebude lepit. Mísu zakryjeme poklicí a necháme 2 hodiny odpočinout.

2

Mezitím si omyjeme a rozkrájíme jablka. Zbavíme jadřinců a jablka nakrájíme na tenké plátky nebo nahrubo nastrouháme do mísy. Prosypeme je krupicovým a skořicovým cukrem. Omyté hrozinky necháme okapat a přidáme k jablkům.

3

Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku přibližně 0,5 cm silnou, nakrájíme z ní obdélníky asi 20 x 15 cm. Na obdélníky těsta poklademe jablka a zabalíme jako štrůdl. Okraje těsta musíme přehnout dovnitř, aby nám nevytekla šťáva z jablek. Maltošny potřeme rozšlehaným vajíčkem, poklademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme přibližně 15–20 minut do zlatova. Upečené maltošny – štrůdličky necháme vychladnout, poté je posypeme moučkovým cukrem s vanilkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept