Jednoduchý recept

Parmice s humrovou omáčkou a noky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 51130

Ingredience

1 g Bobkový list
60 g Cibule
2 g Fenykl obecný
60 g Karotka
30 g Máslo čerstvé
40 g Olej olivový extra panenský
600 g Parmice
2 g Pepř černý mletý
50 g Rajčata
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
1000 ml Vývar z humrů
30 g Česnek
Noky
300 g Brambory vařené
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
8 g Sépiový inkoust
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná
Zelenina
200 g Celer řapíkatý
160 g Mrkev kořen
160 g Ředkev bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,046 kcal
Kilojoule 4 375kJ
22% Sacharidy 80 g
67% Tuky 50 g
174% Sodík 3 g
114% Bílkoviny 64 g

Parmice s humrovou omáčkou a noky postup přípravy receptu:

1

Filety z parmice osolíme, opepříme, vložíme do pánve s polovinou olivového oleje a osmažíme z obou stran. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek posekáme najemno, mrkev nastrouháme, rajčata nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a mrkví, orestujeme, přidáme rajčata, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, fenyklem, promícháme, zalijeme vývarem z humrů a zvolna vaříme zhruba 40 minut. Scedíme a tekutinu vyvaříme na 300 ml objemu. Do téměř vychladlé omáčky přimícháme máslo.

2

Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme žloutek, sépiový inkoust a vypracujeme tmavé těsto. Z těsta tvarujeme noky, které zavařujeme asi 5 minut. Řapíkatý celer, mrkev a ředkev nakrájíme na slámu, vložíme do pařáčku, ten položíme nad vroucí vodu a zeleninu krátce povaříme v páře.

3

Na talíře upravíme porce ryby, doplníme tmavými noky, zeleninou a přelijeme humrovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept