Parmice s humrovou omáčkou a noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice s humrovou omáčkou a noky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 51130 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
30 g | Česnek |
60 g | Cibule |
2 g | Fenykl obecný |
60 g | Karotka |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Olej olivový extra panenský |
600 g | Parmice |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
1000 ml | Vývar z humrů |
Noky | |
---|---|
300 g | Brambory vařené |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
8 g | Sépiový inkoust |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Zelenina | |
200 g | Celer řapíkatý |
160 g | Mrkev kořen |
160 g | Ředkev bílá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 354,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Fenykl obecný, Karotka, Parmice, Rajčata, Sůl, Tymián sušený, Brambory vařené, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Celer řapíkatý, Ředkev bílá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar z humrů, Mouka pšeničná hladká T 650, Sépiový inkoust, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice s humrovou omáčkou a noky postup přípravy receptu:
1 | Filety z parmice osolíme, opepříme, vložíme do pánve s polovinou olivového oleje a osmažíme z obou stran. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek posekáme najemno, mrkev nastrouháme, rajčata nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a mrkví, orestujeme, přidáme rajčata, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, fenyklem, promícháme, zalijeme vývarem z humrů a zvolna vaříme zhruba 40 minut. Scedíme a tekutinu vyvaříme na 300 ml objemu. Do téměř vychladlé omáčky přimícháme máslo. |
2 | Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme žloutek, sépiový inkoust a vypracujeme tmavé těsto. Z těsta tvarujeme noky, které zavařujeme asi 5 minut. Řapíkatý celer, mrkev a ředkev nakrájíme na slámu, vložíme do pařáčku, ten položíme nad vroucí vodu a zeleninu krátce povaříme v páře. |
3 | Na talíře upravíme porce ryby, doplníme tmavými noky, zeleninou a přelijeme humrovou omáčkou. |