Jednoduchý recept

Citrónová pěna s jahodami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 51131

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
50 ml Citronová šťáva
50 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
500 g Jahody zahradní
100 g Mandle
100 g Tyčinky amarantové se sezamem
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 751kJ
15% Sacharidy 53 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 63 mg
26% Bílkoviny 15 g

Citrónová pěna s jahodami postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a rozložíme je na plech. Posypeme cukrem, jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, pokapeme citrónovou šťávou a naplněný plech vložíme do horké trouby na 20 minut. Jahody nám pěkně změknou.

2

Ještě teplé jahody prolisujeme do misky. Přidáme čerstvé bílky, vanilkový cukr a všechno dohromady vyšleháme na hustou pěnu. Potom ji rozdělíme do vysokých sklenic a necháme v lednici vychladit.

3

Těsně před servírováním každý pohár ozdobíme oplatkovými tyčinkami, posypeme nastrouhanými mandlemi a hotový dezert podáváme.

Poznámka

Pěnu servírujeme jako studený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept