Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 51132
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Máslo čerstvé
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tvaroh konzumní
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 919kJ
17% Sacharidy 63 g
59% Tuky 44 g
4% Sodík 78 mg
22% Bílkoviny 12 g

Smetanové celtny postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme rozehřáté vlažné máslo, tvaroh, vejce, sůl a těsto zaděláme smetanou. Dobře ho vypracujeme, mělo by být vláčné, polotuhé a nemělo by se lepit. Těsto dáme na vál, rozdělíme na potřebný počet koláčů (10–15) a vytvarujeme placky silné 2 cm. Povrch mírně nařízneme tak, že budou řezy vytvářet mřížku. Placky dáme na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme přibližně 15–20 minut dozlatova.

2

Upečené smetanové placky podáváme teplé i studené.

Poznámka

Ke smetanovým plackám podáváme džem podle chuti a bílou kávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept