Rychlé žitné škubánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé žitné škubánky
Rychlé žitné škubánky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 51135 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
700 g | Mouka žitná |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 73,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka žitná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé žitné škubánky postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci nasucho opražíme žitnou mouku se solí. Musí mít světlou růžovou barvu. Do mouky utvoříme obráceným koncem vařečky otvory a hned přilijeme vařící vodu (podle potřeby 4-5 dl), mouku rozšťoucháme, hrnec zakryjeme poklicí na 15-20 minut. |
2 | Mezitím si oloupeme cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na másle usmažíme dorůžova. |
3 | Ze vzniklé škubánkové masy lžící vykrajujeme škubánky a klademe je na pánev do rozpáleného sádla. Osmažíme je z každé strany dozlatova. Dáme je do mísy, promícháme s cibulkou a podáváme. |