Recept

Bezlepkový perník s kandovaným ovocem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51136

Ingredience

Těsto
100 g Cukr krystal
20 g Cukr vanilka
100 g Kandované ovoce
1 polévková lžíce Klíčky pohankové
25 g Kypřicí prášek do perníku
150 ml Mléko polotučné
250 g Mouka bezlepková Mantler
100 ml Olej stolní
100 g Ořechy vlašské
2 ks Vejce slepičí
Na formu
2 polévková lžíce Mouka bezlepková
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 905kJ
15% Sacharidy 52 g
34% Tuky 25 g
2% Sodík 33 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bezlepkový perník s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Ořechy nasekáme, kandované ovoce pokrájíme na menší kousky. Z mléka, oleje, celých vajec, cukru, cukru vanilka, lžičky rumu, mouky, pohankových klíčků a kypřícího prášku do perníku vypracujeme těsto, do kterého vmícháme i nasekané ořechy a kousky kandovaného ovoce.

2

Troubu předehřejeme na 200°C a těsto dáme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Před pečením potřeme perník rozšlehaným vejcem. Perník je hotový, když na špeli, kterou do něj píchneme, nezůstane těsto.

3

Perník podáváme vychladlý, jako moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept