Čertova pěna s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čertova pěna s jahodami
Čertova pěna s jahodami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 51137 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
260 g | Cukr třtinový |
20 g | Cukr vanilka |
0,5 kávová lžička | Káva instantní |
100 g | Kompot jahodový |
100 g | Krupice dětská |
3 ml | Pomerančová šťáva |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 118,9mg |
Vláknina | 932,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr třtinový, Káva instantní, Kompot jahodový, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Krupice dětská, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čertova pěna s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme cukr, přisypeme dětskou krupici a zalijeme vodou. Za stálého míchání přimícháme pomerančovou šťávu, citrónovou kůru. Nakonec přimícháme vanilkový cukr a na mírném ohni povaříme na středně hustou kaši. Vaříme přibližně 15–20 minut. |
2 | Uvařenou kaši stáhneme z ohně a až do vychladnutí stále mícháme. Připravenou kaši rozdělíme na dvě půlky. Do jedné přidáme většinu jahod a spolu rozmixujeme. Druhou půlku rozmixujeme samotnou. |
3 | Hotovou pěnou naplníme vysoké skleněné poháry, na dno dáme pár jahod. Na jahody cukrářským sáčkem nastříkáme čistou pěnu a na ni zase pěnu, do které jsme přidali jahody. Připravené poháry dáme do lednice vychladit. |
4 | Kávová šlehačka: Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přidáme do ní instantní kávu a ještě chvilku šleháme. Těsně před podáváním poháry s vychladlou pěnou ozdobíme kávovou šlehačkou a poháry ihned podáváme. |
Poznámka
Takto připravenou pěnu podáváme jako studený dezert.