Recept

Jehněčí kotlety se zapečenými bramborami a s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 51138
Kategorie: Maso

Ingredience

Kotlety
50 g Hořčice
800 g Jehněčí kotlety
30 g Med včelí
30 g Olej olivový extra panenský
100 g Vločky ovesné
Brambory
240 g Brambory
3 stroužek Česnek
200 ml Smetana 12% (konzumní)
80 g Sýr Parmezán
Houby
50 g Hlíva ústřičná
4 g Koriandr mletý
50 g Lišky čerstvé
1 g Muškátový oříšek
30 g Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
40 g Šalotka
50 g Shiitake houby
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 632kJ
11% Sacharidy 39 g
74% Tuky 56 g
47% Sodík 937 mg
93% Bílkoviny 53 g

Jehněčí kotlety se zapečenými bramborami a s houbami postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kotlety naklepeme, smícháme med s hořčicí a kotlety touto směsí potřeme z obou stran. V suché pánvi opražíme ovesné vločky, obalíme v nich kotlety, do pánve nalijeme olej a obalené kotlety na něm osmažíme dozlatova. Smetanu přivedeme k varu, přidáme prolisovaný česnek, mletý muškát a vyvaříme dohusta. Očištěné brambory nakrájíme na plátky, smícháme se smetanovou směsí a většinou parmezánu, vložíme do pekáčku, posypeme zbylým parmezánem a pečeme v troubě asi půl hodiny.

2

Houby nakrájíme na plátky, šalotku nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s houbami, orestujeme, ochutíme koriandrem, osolíme, opepříme a odstavíme.

3

Na talíře upravíme kotlety, doplníme bramborami a navrch naneseme houbovou směs.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept