Jehněčí kotlety se zapečenými bramborami a s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety se zapečenými bramborami a s houbami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 51138 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Kotlety | |
---|---|
50 g | Hořčice |
800 g | Jehněčí kotlety |
30 g | Med včelí |
30 g | Olej olivový extra panenský |
100 g | Vločky ovesné |
Brambory | |
240 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
80 g | Sýr Parmezán |
Houby | |
50 g | Hlíva ústřičná |
4 g | Koriandr mletý |
50 g | Lišky čerstvé |
1 g | Muškátový oříšek |
30 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
40 g | Šalotka |
50 g | Shiitake houby |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 165,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 334,3mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kotlety, Med včelí, Brambory, Česnek, Sýr Parmezán, Koriandr mletý, Muškátový oříšek, Šalotka, Shiitake houby, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Vločky ovesné, Smetana 12% (konzumní), Hlíva ústřičná, Lišky čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety se zapečenými bramborami a s houbami postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety naklepeme, smícháme med s hořčicí a kotlety touto směsí potřeme z obou stran. V suché pánvi opražíme ovesné vločky, obalíme v nich kotlety, do pánve nalijeme olej a obalené kotlety na něm osmažíme dozlatova. Smetanu přivedeme k varu, přidáme prolisovaný česnek, mletý muškát a vyvaříme dohusta. Očištěné brambory nakrájíme na plátky, smícháme se smetanovou směsí a většinou parmezánu, vložíme do pekáčku, posypeme zbylým parmezánem a pečeme v troubě asi půl hodiny. |
2 | Houby nakrájíme na plátky, šalotku nadrobno, v pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s houbami, orestujeme, ochutíme koriandrem, osolíme, opepříme a odstavíme. |
3 | Na talíře upravíme kotlety, doplníme bramborami a navrch naneseme houbovou směs. |