Recept

Bernské sýrové plátky

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 51139

Ingredience

8 plátek Chléb toastový
1 polévková lžíce Griotka
70 ml Mléko polotučné
2 g Muškátový oříšek
30 g Máslo čerstvé
3 g Pepř bílý
30 ml Smetana 16% (pochoutková)
300 g Sýr Ementál (Primátor)
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 785kJ
13% Sacharidy 48 g
48% Tuky 36 g
51% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Bernské sýrové plátky postup přípravy receptu:

1

Plátky chleba potřeme máslem a tou stranou je rozložíme do pekáče a zakapeme smetanou. V míse smícháme strouhaný sýr, žloutky, mléko a třešňovici, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

2

Nakonec vmícháme sníh z bílků a vzniklou hmotu rozprosřeme na chlebové plátky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept