Bernské sýrové plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bernské sýrové plátky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51139 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 plátek | Chléb toastový |
1 polévková lžíce | Griotka |
30 g | Máslo čerstvé |
70 ml | Mléko polotučné |
2 g | Muškátový oříšek |
3 g | Pepř bílý |
30 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
5 g | Sůl |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 204,7mg |
Draslík | 219,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 141,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Muškátový oříšek, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bernské sýrové plátky postup přípravy receptu:
1 | Plátky chleba potřeme máslem a tou stranou je rozložíme do pekáče a zakapeme smetanou. V míse smícháme strouhaný sýr, žloutky, mléko a třešňovici, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. |
2 | Nakonec vmícháme sníh z bílků a vzniklou hmotu rozprosřeme na chlebové plátky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 15 minut. |