Recept

Žitné vdolečky s mlékem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 51142
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Droždí
40 g Hera
80 g Máslo čerstvé
1,2 l Mléko plnotučné
750 g Mouka žitná
2,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 607kJ
23% Sacharidy 85 g
34% Tuky 26 g
14% Sodík 281 mg
40% Bílkoviny 23 g

Žitné vdolečky s mlékem postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouku, uděláme do ní dolík, do kterého rozdrobíme kvasnice s lžičkou cukru, přidáme 1 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Když vzejde, přidáme k mouce sůl, rozehřátou Heru, vejce, 400 ml vlažného mléka, promícháme a těsto dobře propracujeme. Těsto zakryjeme a necháme v teple vykynout.

2

Vykynuté těsto dáme na vál, lžící nebo nožem odkrajujeme kousky, ze kterých vytvoříme malé kulaté vdolečky. Ty necháme chvilku odležet, poté je poklademe na plech vytřený olejem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 190°C přibližně 20-30 minut dozlatova. V hrnci si přivedeme k varu zbylé mléko a potom ho odstavíme z plotny.

3

Upečené vdolky ponoříme na několik sekund do vařícího mléka, dáme je na mísu, přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept