Jednoduchý recept

Pečená křepelka s fíky a zázvorovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 51143
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
Maso
600 g Křepelka
30 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
6 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
Omáčka
80 g Fíky čerstvé
50 g Karamel
2 g Kardamom
30 g Med včelí
300 ml Víno červené
10 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 099kJ
13% Sacharidy 45 g
18% Tuky 14 g
45% Sodík 904 mg
62% Bílkoviny 35 g

Pečená křepelka s fíky a zázvorovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Křepelčí maso naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme posekaným tymiánem, rozmarýnem a necháme v lednici uležet.

2

Omáčka: Do rendlíku nalijeme víno, přidáme karamel, kardamom, zázvor, převaříme, přisypeme fíky a pár minut povaříme. Fíky vyjmeme, do šťávy přilijeme med a vyvaříme, až omáčka zhoustne.

3

Křepelčí maso vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran, poté ho necháme na papírovém ubrousku okapat.

4

Na talíře upravíme maso, doplníme fíky, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept