Jednoduchý recept

Pečený pstruh plněný zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51144

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Celer bulvový
25 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín drcený
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
1 hrst Petržel kudrnka
1600 g Pstruh
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 795kJ
2% Sacharidy 7 g
31% Tuky 23 g
15% Sodík 299 mg
80% Bílkoviny 45 g

Pečený pstruh plněný zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, kořen petržele a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno.

2

Vykuchané ryby omyjeme, osušíme, ochutíme kmínem a osolíme.

3

V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu a houby, opepříme a osolíme, na závěr ještě přidáme nasekanou petrželku. Směsí naplníme připravené ryby, které pak obalíme plátky slaniny.

4

Naplněné pstruhy položíme na pečicí papír, rozložený na plechu nebo ve větší zapékací míse a pečeme je přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Čerstvé houby můžeme v receptu nahradit houbami sušenými.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept