Pečený pstruh plněný zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený pstruh plněný zeleninou
Pečený pstruh plněný zeleninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 51144 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Celer bulvový |
25 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1600 g | Pstruh |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 130,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Kmín drcený, Petržel kořen, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený pstruh plněný zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, kořen petržele a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno. |
2 | Vykuchané ryby omyjeme, osušíme, ochutíme kmínem a osolíme. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu a houby, opepříme a osolíme, na závěr ještě přidáme nasekanou petrželku. Směsí naplníme připravené ryby, které pak obalíme plátky slaniny. |
4 | Naplněné pstruhy položíme na pečicí papír, rozložený na plechu nebo ve větší zapékací míse a pečeme je přibližně 15 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Čerstvé houby můžeme v receptu nahradit houbami sušenými.