Recept

Kynuté rohlíčky v cukrovém hávu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51145
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

Drobenka bílková
60 g Cukr moučkový
30 g Máslo čerstvé
80 g Mouka bezlepková
1 ks Vaječný bílek slepičí
Těsto
40 g Cukr krystal
20 g Droždí sušené
200 ml Mléko polotučné
280 g Mouka bezlepková Mantler
100 ml Olej stolní
1 polévková lžíce Šťáva citrónová
2 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 302kJ
27% Sacharidy 99 g
51% Tuky 38 g
11% Sodík 221 mg
24% Bílkoviny 13 g

Kynuté rohlíčky v cukrovém hávu postup přípravy receptu:

1

Začneme tím, že připravíme bílkovou drobenku, v níž budeme rohlíčky obalovat před jejich kynutím.

2

Bílková drobenka: máslo promneme s moučkovým cukrem, moukou, jedním vanilkovým cukrem a jedním bílkem. Směs hněteme dokud nevzniknou máslové hrudky, velké asi půl centimetru.

3

Těsto: v hrnečku vlažného mléka rozmícháme cukr s droždím, kvásek necháme vzejít. Odváženou mouku ochutíme solí, přidáme vzešlý kvásek, olej, žloutky a citrónovou šťávu, ze všech surovin uhněteme těsto. Z dobře propracovaného těsta vykrajujeme polévkovou lžící kousky, ze kterých vytvarujeme na plechu (vyloženém pečícím papírem) rohlíčky, ty potřeme připravenou cukrovou drobenkou a necháme na plechu 30 minut kynout na teplém místě. Po vykynutí je upečeme v troubě, vyhřáté na 180°C. Pečivo servírujeme vychladlé jako moučník.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept