Jednoduchý recept

Krkonošské bramborové špalíčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 51146

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule červená
1 hrst Kopr čerstvý
2 dl Mléko kefírové
200 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
100 g Tvaroh měkký
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 689kJ
17% Sacharidy 63 g
13% Tuky 9 g
6% Sodík 117 mg
31% Bílkoviny 17 g

Krkonošské bramborové špalíčky postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Kopr opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno.

2

Brambory omyjeme a uvaříme v 1 litru vody ve slupce. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme k nim vejce, mouku, tvaroh a jemně nakrájenou cibuli, osolíme a vytvoříme hladké těsto.

3

Z těsta uděláme malé špalíčky, které vaříme přibližně 5 minut v mírně osolené zbylé vodě.

4

Uvařené špalíčky necháme okapat, pak je opečeme v pánvi na rozehřátém sádle, zalijeme kefírem a krátce pod pokličkou podusíme.

5

Nakonec přimícháme jemně nasekaný kopr, podle chuti osolíme a podáváme.

Poznámka

Bramborové špalíčky můžeme podávat samotné jako hlavní chod, vynikající jsou ale i jako příloha k různým pečeným masům nebo rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept