Candát s čekankou a kaštanovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát s čekankou a kaštanovou zálivkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 51147 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Candát obecný |
300 g | Čekanka |
100 g | Červená řepa |
10 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
40 g | Karamel |
200 g | Mrkev kořen |
50 ml | Ocet vinný |
30 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
40 g | Cibule |
10 g | Cukr třtinový |
100 g | Kaštany jedlé |
100 ml | Kompot brusinkový |
30 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 392,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Červená řepa, Citronová šťáva, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Cibule, Cukr třtinový, Kaštany jedlé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Karamel, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát s čekankou a kaštanovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z candáta osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka, vložíme do rendlíku, přisypeme cukr, zalijeme vodou, octem a povaříme asi 5 minut. Scedíme a necháme okapat. V pánvi roztavíme karamel, přidáme tymián, posekanou čekanku, orestujeme v karamelu, zakapeme citronovou šťávou a odstavíme. |
2 | Zálivka: Brusinky z kompotu slijeme a dáme stranou. V hrnci roztavíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, třtinový cukr, osmahneme, přidáme nadrcené kaštany, přilijeme vývar a povaříme doměkka. Zálivku rozmixujeme a přimícháme brusinky z kompotu. |
3 | Na talíře upravíme porce ryby, doplníme karamelizovanou čekankou, mrkví s řepou, kaštanovou zálivku nalijeme do porcelánových misek a podáváme zvlášť. |